Deze burgers met broodjes zijn binnen 30 minuten klaar. Voeg daar nog wel 25 mins oventijd aan toe (ja, het is niet anders.. de beloning is groot!).
Quinoa-Venkel Burger
Ingrediënten
50 g quinoa
0.5 venkel
80 g kikkererwten (voorgekookt; blik)
80 g havermout
2 tl spirulina (poeder)
2 tl oregano (vers of gedroogd)
snuf versgemalen peper
snuf zeezout
0.5 venkel
0.25 courgette
2-3 el olijfolie, om in te bakken
0.5 rode ui
4 grote radicchiobladeren
wat takjes dille
50 g komkommer
1 teen knoflook
50 g sojayoghurt (bijv. van Alpro)
snuf versgemalen peper
snuf zeezout
2 grote broodbollen (bijv. van Slooow)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
3. Snijd intussen de venkel fijn. Doe die met de gekookte quinoa, de kikkererwten, de havermout, de spirulina en de oregano in de keukenmachine. Mix tot een grof mengsel en breng op smaak met de peper en het zout.
4. Vorm met je handen burgers van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de burgers in ongeveer 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn.
5. Verhit intussen een grillpan. Snijd voor de topping de venkel in plakken (à ½ cm dik) en de courgette in plakjes, en bestrijk ze met 1-2 eetlepels olijfolie. Gril ze 4-5 minuten in de pan en keer ze halverwege om.
6. Rasp voor de komkommersaus de komkommer en pers de knoflook. Meng ze met de sojayoghurt, de peper en het zout.
7. Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen glazig.
8. Halveer de broodjes. Als je het lekker vindt, kun je ze nog even kort grillen in de grillpan. Smeer op elke onderste helft van de broodjes de komkommersaus, leg er een blad radicchio op, gevolgd door de burger, courgette, venkel, uienringen, wat dille, opnieuw een blad radicchio en de bovenste helft van het broodje.