Raw roomtoetje met pompoen en sinaasappel

Als er in een maaltijd weinig (rauwe) groenten gegeten worden, is dit een mooie afsluiter. Zoet, en toch met groenten. De pompoen wordt rauw gebruikt.

VeggieMama tip:
De room is van belang om het bètacaroteen uit de groenten goed op te kunnen nemen. Ook lekker voor de allerkleinsten die net met de pot mogen mee-eten!

Vegetariërsbond Vegacademy Trainee Ella:
“Dit makkelijke en verrukkelijke dessert is echt eens een keer wat anders. Succes gegarandeerd met dit voedzame en heerlijke toetje!”

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

25 g dadels
1 sinaasappel
200 g rauwe pompoen
1 dl slagroom
een mespuntje anijspoeder of kaneelpoeder
eventueel: 1-2 theel. agavesiroop

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten1. Hak de dadels fijn. Pers de sinaasappel uit. Borstel de pompoen schoon en haal de pitten eruit. Snijd er stukken van.

2. Doe de dadels, pompoen, sinaasappel en room in een blender. Pureer tot alles glad is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel agavesiroop toe.

3. Verdeel over 4 schaaltjes en garneer met een snufje kaneel of anijspoeder. Je kunt deze puree ook gebruiken door de yoghurt of kwark

Dit recept komt uit De kleine vegetariër, vegetarische recepten voor kinderen van 0-15 jaar (en hun ouders!). Door diëtiste Marion Pluimes en Antoinette Hertsenberg.

Tips, adviezen en vooral heel erg veel lekkere en voedzame recepten voor kinderen van alle leeftijden. Van baby's, peuters en kleuters tot aan tieners; voor iedere groep zijn er lekkere vegetarische recepten, die bovendien – met een beetje hulp – ook door de kinderen zelf gemaakt kunnen worden.

De kleine vegetariër geeft:
* informatie over gezonde en gevarieerde voeding
* inzicht in het samenstellen van een afwisselende vegetarische maaltijd
* tips en adviezen over vegetarisch eten tijdens de zwangerschap
* per leeftijdscategorie aan wat je kind aan voedingsstoffen nodig heeft
* ruim 75 originele en gezonde recepten

Bekijk ook deze recepten