Regenboogmaki

Veel kleur en enkel plantaardige ingrediënten. Vanaf nu til jij sushi naar een heel ander niveau. De voorbereiding van deze sushi kan dan ook tijdrovend zijn, maar het resultaat is verbluffend!

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 grote winterwortel, geschild en in dunne reepjes
2 tl sojasaus
2 tl rijstazijn
0.25 tl zout
1 tl sesamolie
0.5 tl chilivlokken
0.5 tl knoflookpoeder
2 paprika’s
500 g sushirijst
50 ml rijstazijn
1 el suiker
0.5 tl zout
1 avocado, in reepjes gesneden
1 komkommer, in reepjes gesneden
6-7 norivellen
gochujang pasta – oranje
gemalen kurkuma – geel
matchapoeder – groen
blauw spirulinapoeder – blauw
acaibespoeder – paars
pitayapoeder – roze
sojasaus
wasabi

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minutenwortel en paprika

1 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Meng de wortel met sojasaus, rijstazijn, zout, sesamolie, chilivlokken en knoflookpoeder en laat 30 minuten marineren.
3 Verwarm de oven voor op de grillstand tot 220 °C. Leg de hele paprika’s op de bakplaat en zet deze onder de grill. Draai de paprika’s om als de bovenkant zwart wordt. Ga zo door tot de hele paprika geblakerd is.
4 Doe de paprika’s in een kom en bedek met een deksel of folie. Wanneer ze na ongeveer 20 minuten zijn afgekoeld kun je gemakkelijk het velletje en de zaadjes verwijderen en de paprika in reepjes snijden.

sushi

5 Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de rijst in een schaal en meng met een houten lepel de rijstazijn, suiker en het zout erdoor.
6 Verdeel de rijst over bakjes en voeg aan elk bakje een kleurstof toe.
7 Leg 1 norivel met de glimmende kant omlaag op een sushimatje. Bedek het vel met een gelijkmatige laag van de rijst en laat 2-3 centimeter van de onderkant leeg. Bouw de kleuren op als een regenboog.
8 Leg 2 centimeter van de bovenkant de wortel, paprika, komkommer en avocado.
9 Maak de onderkant van het norivel een beetje nat met water. Pak de bovenkant en rol het met het matje naar je toe. Probeer de rol zo strak mogelijk te maken. Leg de rol met de naad naar onderen.
10 Snijd de rollen met een vlijmscherp nat mes in kleine rolletjes. Serveer met sojasaus en wasabi.

UIT HET KOOKBOEK

'Met zijn sprankelende persoonlijkheid en kleurrijke recepten weet Jason als geen ander hoe je van elk diner een feestje maakt. Ik kan niet wachten om uit dit boek te koken!' – Lisa Stel, Lisa goes vegan ‘Eat a rainbow is a piece of cake met dit werkelijk prachtige én originele kookboek van Jason. Vegan eten is voor mij genieten zonder consessies en het ís de toekomst. Vegan soul food overtuigt zelfs de rascarnivoor of kaasverslaafde vaker voor vegan eten te kiezen (en anders zijn ze gek!). De regenboogmaki, rijstnoedelsalade en gemarmerd bananenbrood zijn mijn favorieten. Een must have om op je keukenplank te hebben staan!’ – Nina Pierson, influencer en eigenaar van saladadebarketen SLA 'De prachtige, wereldse gerechten van Jason zijn zo kleurrijk! Dit betekent dat je veel variatie in voedingsstoffen binnenkrijgt én het eten ervan een feestje is. Enjoy!' – Rens Kroes, kookboekenauteur en blogger Vegan soul food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten