REGENBOOGSALADE MET PAARSE HUMMUS

In ‘Vegan Delight’ staan stuk voor stuk hippe, heerlijke – en toch snel te maken – vegan recepten zonder ingewikkelde apparatuur of ingrediënten. De geraffineerde suiker-, tarwe-, gluten-, en lactosevrije receptuur is makkelijk te volgen en maakt gezond eten heel toegankelijk. Daarnaast bevat het boek een compleet detoxplan.

‘Vegan Delight’ is een een must voor iedereen die op een verantwoorde manier wil detoxen, maar vooral ook voor iedereen die op een heel lekkere en toch makkelijke manier meer groenten en fruit wil eten.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

½ rode biet
1 sjalot
1 teen knoflook, gepeld
200 g kikkererwten, uit blik of zelf gekookt
2 eetl. witte tahin
sap van ½ limoen
versgemalen himalayazout en zwarte peper naar smaak
12 korenaarasperges of aspergetips
1 avocado
1 rode biet
1 gele biet
1 chioggiabiet
2 eetl. dressing (meng 1½ eetl. olijfolie, ½ eetl. frambozenazijn, peper en himalayazout)
200 g gemengde slablaadjes
2 eetl. rawmazan (blend in een keukenmachine 2 eetl. pijn-boompitten, 1 theel. kurkuma, 1 theel. edelgistvlokken, ½ theel. himalayazout en een snufje peper)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenBEREIDING HUMMUS
Schil en rasp de biet. Pel het sjalotje en snijd samen met de knoflook fijn. Mix kikkererwten, rode biet, witte tahin, sjalot, knoflook en het limoensap in een keukenmachine. Voeg himalayazout en zwarte peper naar smaak toe. Doe de hummus in een luchtdicht afsluitbaar potje en bewaar in de koelkast.

BEREIDING SALADE
Blancheer de asperges gedurende twee minuten.
Pel en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Schil de bietjes en snijd ze met de mandoline of met de hand in ronde plakjes.
Meng de dressing door de slablaadjes en verdeel over twee borden.
Leg op elk bord de helft van de plakjes avocado, de plakjes biet en de zes asperges. Garneer met rawmazan en eventueel eetbare viooltjes.
Serveer de bietenhummus er in aparte bakjes bij.

Saskia Roeda is een ervaringsdeskundige als het gaat om gezond en toch heel lekker eten. Nadat zij rond haar dertigste serieuze darmproblemen kreeg, volgde ze verschillende diëten, diverse cursussen, maakte exotische detoxreizen en ontdekte de wereld van bourgondisch gezond eten. Sinds 2012 begeleidt Saskia detoxreizen en afvalprogramma's op basis van puur, onbewerkt eten. Saskia laat ons als geen ander zien hoe heerlijk plantaardig eten kan zijn.

Bekijk ook deze recepten