Rijstwafeltaartjes

Een makkelijk alternatief voor je lunch wanneer je geen zin hebt om eindeloos in de keuken te staan. Ook fijn als je onderweg bent! Natuurlijk kun je hier ook mee ontbijten of het taartje als tussendoortje eten.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

1 personen

Ingrediënten

Zongedroogde tomaatjes
Hummus
Rucola
1 avocado
1 ei (gekookt)
Geitenkaas
4 rijstwafels/ maiswafels/ quinoawafels/ boekweitcrackers/ kastanjemeelcrackers (biowinkel)
Peper
Zout
Kokosvet (in plaats van boter, rauw op je cracker)
Pijnboompitten (optioneel)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenSmeer je cracker (zowel de boven- als onderkant) in met hummus of kokos-vet (gebruik ik als boter). Gebruik veel hummus (de glycemische index van rijstwafels is hoog dus je hebt vet en/of eiwitten nodig om de bloedsuiker-spiegelstijging te beperken).
Leg op de hummus een plakje geitenkaas met eventueel wat pijnboompit-jes.
Snijd de avocado in plakjes en leg deze op de geitenkaas.
Nu wat rucola.
Leg daar bovenop de zongedroogde tomaatjes.
Snijd een gekookt eitje in twee stukken.
Maak af met peper en zout en leg een rijstwafel erop. En klaar is het bouwen van je ‘taartje’.

UIT HET KOOKBOEK

Dit recept komt uit ‘Good Food’ van Laurianne Ruhé.

Bekijk ook deze recepten