Dit gerecht is lekker als bijgerecht, op een cracker of een stukje goed brood.
Rode bonen pesto
Ingrediënten
1 blik kidneybonen
1 teen knoflook
0.5 spaanse peper
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl zout
peper
Spaanse peper of sambal oelek
1 el olie
0.5 el azijn
1 el zure room
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Laat de bonen in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Pureer de bonen met de knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, zout, wat peper, zeer fijn gesneden Spaanse peper of wat Sambal Oelek, olie, azijn en zure room in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat water toe. Bewaren in de koelkast.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/