Rode kool met kumquats

Kumquats zijn kleine Chinese mini-sinaasappeltjes die de maaltijd een leuke uitstraling geven. Je vindt ze in de toko. Moch je ze niet kunnen vinden, kun je ze altijd nog vervangen door normale sinaasappels.

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

1,2 kg rode kool
2 uien
2 tl groentebouillonpoeder
150 g kumquats
8-10 kruidnagels
20 g margarine
100 g sinaasappelmarmelade
3-4 el citroensap
zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minutenWas de rode kool, snijd hem in kwarten en snijd of rasp hem daarna in fijne reepjes.
Pel de uien en snijd ze in blokjes. Roer het groentebouillonpoeder door 250 ml kokend water.
Spoel twee kumquats af met heet water en steek de kruidnagels in de kumquats.
Verhit de margarine en smoor de rode kool en uien kort. Blus het af met de groentebouillon en voeg de kumquats met kruidnagel toe.

Laat de rode kool afgedekt op matig vuur ca. 45 minuten garen, roer af en toe.
Leg de resterende kumquats in kokend water. Giet ze na ongeveer drie minuten af en snijd de vruchten in schrijfjes. Meng de sinaasappelmarmelade door de rodekool en breng het op smaak met citroensap en zout.

Garneren het gerecht met de kumquatschijfjes.

Bekijk ook deze recepten