Jarenlang was een grote groenteroerbak by far mijn favoriete maaltijd, vanwege het gemak en de snelheid waarmee je het gerecht op tafel zet. In dit recept geef ik het met een heerlijke satésaus iets extra’s
Roerbakgroenten & krokante tofu met pindanoedels
Ingrediënten
400 g stevige tofu (naturel), in blokjes
1 el plantaardige olie
5 el pindakaas met stukjes
sap van 1 limoen
1 tl knoflookpoeder
2 el sojasaus
3 el geroosterde sesamolie
1 tl ahornsiroop
4 el water
snufje chilivlokken
1 ui
3 tenen knoflook
1 el plantaardige olie
1 rode paprika
75 g broccoli
100 g sugarsnaps
0.5 courgette
300 g vegan woknoedels
geroosterde pinda’s of cashewnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenZO MAAK JE DE KROKANTE TOFU
1. Laat de tofu uitlekken en snijd hem in grote blokken.
2. Verhit de olie in een grote wok of koekenpan. 3. Bak de tofu in enkele minuten rondom bruin en krokant. Leg apart op een bord.
ZO MAAK JE DE SATÉSAUS
Doe alle ingrediënten in een potje en schud goed.
ZO MAAK JE DE ROERBAKGROENTEN
1. Hak de ui grof en snijd de knofl ook in plakjes. 2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
3. Bak de ui 7-8 minuten in de pan, tot hij zacht en lichtbruin is. Voeg de knofl ook toe.
4. Snijd ondertussen de groenten grof en voeg ze toe.
5. Roerbak alles 3-4 minuten, tot de groenten gaar maar nog wel knapperig zijn.
6. Voeg de noedels en satésaus toe, roer goed door en bak alles nog een minuutje.
7. Schep voorzichtig de krokante tofu erdoor.
8. Strooi de geroosterde noten erover en serveer.
Niki’s tip: de Tofu is heerlijk krokant gebakken en zorgt ervoor dat je flink wat plantaardige eiwitten binnenkrijgt!
Dit is hét boek voor beginnende (jonge) vegans! Vegan is geen trend, maar een nieuwe manier van eten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gevarieerd eten en zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Be more vegan legt alles uit over veganisme en hoe je zo gezond en leuk mogelijk plantaardig leeft. Minstens zo belangrijk zijn de 50 heerlijke recepten. Van ontbijtrepen met banaan en zomerfruit tot mini-flatbreadpizza’s en van quesadilla’s met zoete aardappel, champignon en mais tot karamel-chocopuddinkjes.
Bestel het boek hier!