Rogan Mushrooms

Een vriend bestelde dit gerecht dat traditioneel met rund bereid wordt. Ik vond de saus (want die proef ik soms wel uit pure nieuwsgierigheid) zooo overweldigend lekker dat ik direct op zoek ging naar vergelijkbare vegetarische recepten. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten: het zijn vooral kruiden en specerijen. En hoewel deze heeeeeel gezond zijn – en natuurlijk lekker- nemen de meeste gerechten het je niet kwalijk als je een ingrediënt een keertje niet in huis hebt. Waarschijnlijk smaken ze nog net zo lekker.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

6 el olie
4 kruidnagel
1 tl chilipoeder
0.5 tl kardamon
0.5 tl kaneel
0.5 tl foelie
zout en peper
2 uien
0.5 blik tomaten
2 el yoghurt
2 teen knoflook
20 g gember, vers
2 tl coriander
0.75 tl komijn
0.5 tl geelwortel
1 tl kerrie
30 g boter
250 g paddenstoelen gemengd – of alleen champignons
bosje korianderblaadjes

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Pureer de tomaten met yoghurt, knoflook en gember.

Verwarm ca. 4 el olie in een ruime pan en rooster de kruidnagel, chilipoeder, kardamon, kaneel en foelie gedurende ca. 10 seconden. Voeg de fijngesneden ui toe en bak kort mee.

Voeg het tomaat/yoghurtmengsel bij de ui samen met wat zout en de overige specerijen. Bak totdat alle vloeistof verdwenen is. Voeg ca. 350 ml water toe en laat zo’n 3-5 minuten doorkoken. Zet warm weg.

Verwarm een eetlepel olie en de helft van de boter in een ruime koekenpan. Voeg de helft van de gemengde en grof gesneden paddenstoelen toe. Laat eventjes bakken (ca. 5 minuten). Voeg bij de saus en bak de andere helft van de paddenstoelen. Voeg bij de rest en breng goed op smaak met zout, peper en citroensap.

Garneer voor het serveren met grof gesneden korianderblaadjes.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten