Bereidingstijd: tot 20 minuten
In dit recept wordt het vruchtvlees van de andere ananashelft niet gebruikt. Wil je de nasi in de twee helften serveren, verwijder dan het vruchtvlees, eet dat op of serveer als bijgerechtje en verdeel de nasi over de twee ananashelften.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen.
Pel en snipper de uien, plet en snipper de knoflook fijn. Snijd alle groenten in dunne reepjes of kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in de wokpan en fruit hierin kort sjalotten en knoflook met kruiden.
Voeg de groenten toe en roerbak dit circa 6 minuten.
Voeg hierna de afgekoelde rijst toe en roerbak circa 4 minuten mee.
Snijd ondertussen de ananas doormidden en verwijder het vruchtvlees.
Het lekkerst is om het vruchtvlees even mee te bakken zodat ‘ie enigszins kan karamelliseren en daarna een scheutje kokosmelk toe te voegen. Laat het kort sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Dien de nasi op in de halve ananas, bestrooi royaal met cashewnoten en maak het af met wat verse koriander.