Romige orzo met vegan vleesstukjes en rode pesto

Vegetarisch en plantaardig eten wordt steeds populairder en dat is maar goed ook. Het is niet alleen gezonder om minder rood vlees te eten, maar het is ook beter voor het milieu, de dieren en het voedseltekort in de wereld. Dat betekent allemaal niet dat vega eten niet minstens zo lekker kan zijn. Hier is een van mijn lievelingsrecepten gemaakt van orzo!
Orzo is een pastasoort die een beetje tussen pasta en rijst in zit. Het is super eenvoudig om te maken en is gewoon te koop in elke supermarkt. Met de toevoeging van vegan kipstukjes is het recept eiwitrijk, het vult goed, en staat binnen een handomdraai op tafel.” ~ Amber

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 240 g vegan burger, in grove stukken gesneden (1)
  • peper en zout
  • 4 puntpaprika’s, in kleine stukjes gesneden
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 250 g orzo
  • 70 g vegan rode pesto
  • 500 ml gekookt water
  • 1 groentebouillonblokje, bijv. V-Label gecertificeerde van Knorr
  • 150 ml light sojaroom, bijv. V-Label gecertificeerde van Alpro
  • 50 g geraspte, vega variant van Parmezaanse kaas, bijv. V-Label gecertificeerde van Parrano
  • wat extra vega Parmezaanse kaas, verse basilicum en verse zwarte peper (optioneel)

(1)
Deze vegan burger van Redefine Meat (“het nieuwe vlees”) is bij Albert Heijn verkrijgbaar.

Deel dit recept

Probeer ook ‘s dit vega recept

Vegan Pasta alla Puttanesca met vegan rul gehakt
dat onderdeel is van de Vega Challenge i.s.m. Albert Heijn

Bereiding

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook en voeg dan de stukjes vegan burger toe. Breng op smaak met peper en zout en bak voor 5 minuten op hoog vuur.

Voeg de puntpaprika’s en cherrytomaten toe aan de pan en bak voor 3 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg de orzo, rode pesto, het gekookte water en een groentebouillonblokje toe.
Laat dit voor zo’n 10 minuten pruttelen of tot de orzo gaar is en het water verdampt.

Voeg dan ook sojaroom en vega parmezaanse kaas toe.

Verdeel de orzo over 4 borden, en rasp optioneel nog wat extra parmezaanse kaas over de borden heen en leg er wat basilicumblaadjes op ter garnering.

Smakelijk Eten !

Beter eten betekent voor iedereen iets anders. Maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: ons gezond en energiek voelen. Dat begint met bewuste keuzes over wat we eten, weten waar het vandaan komt, samen genieten en daarbij ook denken aan de wereld om ons heen. Albert Heijn is helder: beter eten moet niet alleen beschikbaar maar ook smaakvol en betaalbaar zijn. Hierin willen we er zijn voor iedereen, waar en wanneer het jou uitkomt: onderweg, in je favoriete winkel, thuis of via de AH app.

Bijdragen aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving

We willen een betekenisvolle bijdrage leveren aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving. Met onze missie als kompas nemen we het voortouw, pakken we onze verantwoordelijkheid en inspireren we onze klanten van nu en de toekomst. Technologie speelt een cruciale rol in het versnellen van onze missie. Door te investeren in data en digitale tools, creëren we innovatieve oplossingen die het verschil maken – zowel voor onze klanten als de wereld om ons heen.

De wereldbevolking groeit, en daarmee ook de vraag naar voedsel. Om iedereen te blijven voeden zonder het milieu teveel te belasten, is de beweging naar een meer plantaardig voedingspatroon belangrijk. Dit noemen we de eiwittransitie.

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof en in de eiwittransitie ligt de focus op de verschuiving van dierlijke eiwitbronnen naar duurzamere plantaardige alternatieven. Met een groeiend assortiment, vernieuwende campagnes en samenwerkingen met partners werken we aan een toekomst waarin plantaardige eiwitten een groter onderdeel zijn van ons dagelijkse eetpatroon.

Onze doelstelling
In 2030 willen we dat 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong is.

Naar de webshop van Albert Heijn