“Vegetarisch eten wordt steeds populairder en dat is maar goed ook. Het is niet alleen gezonder om minder rood vlees te eten, maar het is ook beter voor het milieu, de dieren en het voedseltekort in de wereld. Dat betekent allemaal niet dat vega eten niet minstens zo lekker kan zijn. Hier is een van mijn lievelingsrecepten gemaakt van orzo!
Orzo is een pastasoort die een beetje tussen pasta en rijst in zit. Het is super eenvoudig om te maken en is gewoon te koop in elke supermarkt. Met de toevoeging van vegetarische kipstukjes is het recept eiwitrijk, het vult goed, en staat binnen een handomdraai op tafel.” ~ Amber
Romige orzo met vegan vleesstukjes en rode pesto

Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 240 g vegan burger, in grove stukken gesneden (1)
- peper en zout
- 4 puntpaprika’s, in kleine stukjes gesneden
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 250 g orzo
- 70 g vegan rode pesto
- 500 ml gekookt water
- 1 groentebouillonblokje, bijv. V-Label gecertificeerde van Knorr
- 150 ml light sojaroom, bijv. V-Label gecertificeerde van Alpro
- 50 g geraspte, vega variant van Parmezaanse kaas, bijv. V-Label gecertificeerde van Parrano
- wat extra vega Parmezaanse kaas, verse basilicum en verse zwarte peper (optioneel)
(1)
Deze vegan burger van Redefine Meat (“het nieuwe vlees”) is bij PLUS verkrijgbaar.
Probeer ook ‘s dit vega recept
Vegan Pasta alla Puttanesca met vegan rul gehakt
dat onderdeel is van de Vega Challenge i.s.m. PLUS Supermarkten
Bereiding
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook en voeg dan de stukjes vegan burger toe. Breng op smaak met peper en zout en bak voor 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de puntpaprika’s en cherrytomaten toe aan de pan en bak voor 3 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg de orzo, rode pesto, het gekookte water en een groentebouillonblokje toe.
Laat dit voor zo’n 10 minuten pruttelen of tot de orzo gaar is en het water verdampt.
Voeg dan ook sojaroom en vega parmezaanse kaas toe.
Verdeel de orzo over 4 borden, en rasp optioneel nog wat extra parmezaanse kaas over de borden heen en leg er wat basilicumblaadjes op ter garnering.
Smakelijk Eten !
Goed eten
Goed eten. Daar houden zij bij PLUS van. Goed eten, ook vegetarisch en plantaardig, voor iedereen, elke dag. Voor hen betekent dat goede kwaliteit, bewuste keuzes, maar vooral gewoon erg lekker. Goed voor jou, de buurt, milieu en klimaat, en voor hen die het produceren. Soms is dat biologisch, Fairtrade of seizoensgroente en -fruit én waar mogelijk van Nederlandse bodem. Maar bovenal: niet te ingewikkeld én betaalbaar.
Goed eten voor iedereen
Bij PLUS vinden ze goed eten belangrijk voor jou, voor milieu en klimaat. Dat betekent dat zij producten verkopen die met respect voor mens, dier en natuur zijn geproduceerd. Op het gebied van MVO loopt PLUS al jaren voorop. Zo helpen ze jou goede keuzes te maken.
Goed eten van goede kwaliteit
Bij PLUS houden we van goed eten, van goede kwaliteit. Vol van smaak en voor een goede prijs. Zij vertellen je graag de verhalen achter de producten en maken het je makkelijk om voor goed eten te kiezen. Van goed vega(n) eten geniet je nou eenmaal meer, zonder wrange bijsmaak. Ben je benieuwd naar waar het allemaal vandaan komt?
Goed eten, voor de buurt en voor elkaar
Bij PLUS zorgen zij voor goede producten én de beste service. Ook helpen zij jou een handje, door het je makkelijk te maken verantwoorde keuzes te maken. Zij dragen ook de buurt een warm hart toe. Met lokale initiatieven steunen ze de buurt rond hun winkels. Bijvoorbeeld door te doneren aan de Voedselbank, sportverenigingen te sponsoren en sociale initiatieven te steunen. Zo zorgen zij voor goed eten, de buurt en elkaar.