Romige paprikasoep met venkel
Ingrediënten
3 rode paprika
1 venkel
2 tomaten
50 gram wit van prei
30 gram gesnipperde ui
2 dl groentebouillon
1.5 dl slagroom ongezoet
20 gram roomboter
Zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten.
Ontdoe de paprika van de zaden en snij in blokjes van 1 cm. Ook de venkel mag gesneden worden in blokjes van 1cm. De onderkant van de venkel liever niet gebruiken, deze is vaak erg hard en kookt niet snel gaar. Snijdt de tomaat ook in blokjes en zet in een ruime pan de roomboter op hoog vuur. Net voordat de boter bruin begint te worden voeg dan als eerste de ui, prei en venkel toe. Fruit dit aan gedurende 3 minuten, vergeet niet te roeren. (Het moet absoluut niet bruin worden.) Voeg nu de paprika toe, de tempratuur in de pan zal nu teruglopen. Breng het geheel toch weer aan het fruiten, voeg na 4 minuten ook de tomaat toe.
Als ook de tomaat 2 minuten aangefruit is blus het geheel dan af met de bouillon en de room. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het geheel in circa 10 a 12 minuten gaar worden. Pak nu een zeef en schenk hier alles door. Het mengsel van bouillon en room vangt u op, de rest doet u in de blender. (niet te vol, de soep is heet) Als het mengsel 4 a 5 minuten gedraaid heeft in de blender is een hele mooi fijne massa ontstaan. Maar hier zitten nog wel velletjes van de paprika in. Om deze er uit te halen moet u het mengsel door een fijne zeef wrijven met een pollepel. Nu heeft u pure groente in een nog te dikke substantie voor soep. Voeg nu het mengsel van bouillon en room aan de groentepuree toe. Roer dit alles goed en proef of de soep nog zout nodig heeft.
Je proeft niet alleen de paprika heel duidelijk, maar ook de venkel en tomaten. Een heerlijke, fluweel zachte maaltijdsoep!
Traiteur aan huis
Klaas Culinair is traiteur aan huis voor kleinschalige culinaire events. Zo kunt u een Klaas inhuren als kok voor het laten verzorgen van een huwelijksdiner, luxe BBQ, thuisdiner of walking dinner.
Voor meer info, klik hier!