Romige pastinaaksoep, lekker doordeweeks

Deze romige, verrukkelijke pastinaaksoep met oregano is glutenvrij en volledig plantaardig voor wie dat wil. Pastinaak is allang geen ‘vergeten groente’ meer en is nu volop verkrijgbaar in de supermarkt. Een heerlijke, vegetarische soep, perfect voor doordeweeks.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen
Romige pastinaaksoep met oregano voor vegetariers veganisten en andere soep lierfhebbers. Foto van pexels-cottonbro-3296683

Ingrediënten

  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 dessertlepel oregano
  • 3 pastinaken
  • 500 ml water
  • 1 kleine aardappel
  • 1 blokje groentenbouillon*
  • 2 el een flinke scheut sojaroom (of crème fraîche)**
  • vega(n) spekblokjes of -reepjes***

Deel dit recept

1. gebruik de V-Label gecertificeerde groentebouillonblokjes van Knorr. Transparant en betrouwbaar: géén dierlijke ingrediënten.

2. vervang creme fraiche door bijv. deze V-Label gecertificeerde producten van Lidl, Blue Band en Alpro.

*** probeer eens de V-Label gecertificeerde producten van De Vegetarische Slager, Vivera of de Lidl

Bereiding

1. Hak de ui fijn en fruit samen met de olijfolie en de oregano op zacht vuur met deksel op de pan. Schil ondertussen de pastinaak, snijd in blokjes en voeg toe aan het uienmengsel. Laat nog een paar minuten fruiten.

2. Schil de aardappel, snijd deze ook in blokjes en voeg samen met het blokje bouillon en het water bij de pastinaak. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de sojaroom toe en pureer in de blender of met de staafmixer.

Bak de vega(n) spek kort in de koekenpan, strooi over de soep en serveer meteen.

UIT HET KOOKBOEK De Snelle Vegetarier
De Snelle Vegetarier

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Bekijk ook deze recepten

Niets gevonden.