Deze soep is een heerlijke opwarmer voor de koude herfstdagen. De pompoen ligt weer volop in de winkels dus ideaal om er soep van te maken. Deze variant is lekker romig en heeft daarnaast een zoete en frisse nuance.
Romige pompoensoep
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 knoflooktenen
10-20 gram verse gember
3 EL koolzaadolie
400 gram vruchtvlees van pompoen
250-300 ml kokosmelk
250-300 ml groentebouillon
sap van een 0.5 sinaasappel
een scheutjes droge witte wijn
1 TL suiker
zout
peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minutenSchil de uien in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
Schil de gember en snij deze ook in kleine blokjes.
Fruit de uien en gember in hete olie aan en voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit deze ook aan.
Snijd de pompoen in blokjes van 2-3 centimeter en voeg deze toe bij de rest van de ingrediënten.
Voeg de halve hoeveelheid van de kokosmelk toe en zoveel groentebouillon dat de pompoen bedekt is.
Laat ca. 20-25 zacht koken.
Mix hierna alles glad met de staafmixer en voeg net zoveel kokosmelk toe totdat de soep lekker zacht en romig is.
Breng de soep op smaak met sinaasappelsap, witte wijn, suiker, zout en peper.
Styling & fotografie Lisanne Koopmans
https://www.kijkomtezien.wordpress.com