Romige preisoep met bonen en hazelnoten

Als maaltijdsoep geserveerd is dit recept voor 4 personen. Serveer je de soep als voorgerecht, dan heb je voldoende voor 8 personen.

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

8 personen

Ingrediënten

1,5 l paddenstoelenbouillon
1 bosje verse tijm
1 kg witte bonen uit pot of blik
grofgemalen peper en zeezout
4 grote aardappels
50 ml milde olijfolie
2 prei
300 ml witte (vegan) wijn
250 g black eyed beans uit pot of blik
100 ml truffelolie
100 g hazelnoten

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minutenVoorbereiden
Spoel de witte bonen af.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de prei in ringen.
Spoel de black eyed beans af.

Bereiden
Breng de bouillon aan de kook in een soeppan. Ris de blaadjes van 4 takjes tijm. Voeg de witte bonen, de tijmblaadjes, peper en zout en de aardappelblokjes toe. Laat de soep 20 minuten goed doorkoken.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de prei tot hij glazig is. Zet het vuur laag en schenk de wijn erbij. Laat de prei 10 minuten stoven in de wijn.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de gestoofde prei samen met de black eyed beans toe aan de soep en laat alles nog even doorkoken.

Serveren
Schep de soep in kommen en besprenkel hem met wat truffelolie. Garneer hem met de hazelnoten en takjes verse tijm.

UIT HET KOOKBOEK

Eten zonder vis en vlees is een vega-lekker feestje! Warm thuis op met een heerlijke linzenstoofschotel. Maak het extra bijzonder met je eigen zeewierbrood en zeewierboter! Verwen jezelf en je huisgenoten met een tortilla met zwarte bonen en gegrilde groenten of een tofuwrap met rode groenten. Vol voedingsstoffen! Door slim combineren eet je niet alleen de hele dag door lekker, maar krijg je ook moeiteloos alle benodigde voedingsstoffen binnen. Geen ingewikkelde verhalen over eiwitten, vitaminen en vezels. In dit kookboek vind je naast heerlijke, inspirerende maaltijden ook praktische tips om gezond(er) te eten. De boodschap? Geniet vooral en probeer deze vier stijlregels in je achterhoofd te houden: kies je momenten, slim combineren, lekker variëren en zorg voor voldoende vocht!

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten