fbpx

Salade met chocola en geitenkaas

We kunnen hier een lang verhaal houden over de afrodisische werking van pure chocolade, maar waar het bij de Lekker-pagina’s van De Vegetariërsbond om draait is natuurlijk: vegetarisch eten schrijf je Smakelijk met een hoofdletter.

Onze Vegacademy initiator en foodinspirator Jacinta Bokma bedacht deze topmatch: pure chocolade en romige geitenkaas. Maak er indruk mee bij je gasten – en dat in vijf minuten!

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

3 eetl. olijfolie
1 eetl. balsamicoazijn
1 theel. mosterd
50 gr. pure chocola (cacaogehalte minstens 70%)
50 gr. hazelnoten
200 gr gemengde groene salade (kies voor een mix van frisgroene ‘baby’blaadjes spinazie en andere sla)
100 gr romige geitenkaas

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenSmelt in een steelpannetje op zacht vuur alle ingrediënten voor de dressing.

Verdeel de gemengde slablaadjes over de borden. Verkruimel de geitenkaas erboven en lepel op elk bordje wat warme -of koude-dressing.

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten