- 200 g peultjes, in de lengte gehalveerd
- 1 broccoli, roosjes in dunne plakjes gesneden
- ½ rode ui, in dunne plakjes
- 6 medjooldadels, ontpit en in plakjes
- 100 g pecannoten, grof gehakt
Voor de dressing
- geraspte schil en sap van 2 biologische limoenen (je hebt 50 ml sap nodig)
- 50 ml olijfolie
- 2,5 cm verse gember, fijn geraspt
- 1 tl zeezoutvlokken, plus extra naar smaak
- 1 rode chilipeper, in dunne ringen
Serveren met platbrood en humus. Geef er warm platbrood (glutenvrij, als je dat wilt) en hummus bij voor een vullende, kleurrijke avondmaaltijd.
Inkooptip:
Je kan ook wat teveel maken en het dan de volgende dag voor de lunch opdienen. De kleuren van deze salade zullen de volgende dag misschien iets minder fris en levendig zijn (als gevolg van het limoensap in de dressing), maar dat heeft absoluut geen invloed op de smaak – die is er zeker niet minder om!