Salade van gegrilde tomaat en blauwschimmelkaas
Ingrediënten
6 Tomaten (liefst romatomaten)
Zout
Peper
170 g Blauwschimmel kaas
1 Kropsla
30 ml Olijfolie
10 ml Azijn
1 tl Oregano
1 tl Basilicum
15 g Bieslook, peterselie of salie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd de tomaten in de lengte doormidden en verwijder de eventueel harde kern.
Verwarm de gril voor (in een hete lucht oven de temperatuur op 200 graden zetten).
Plaats de tomaten met het snijdvlak naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik. Druk ze evt. iets aan zodat ze beter blijven staan. Kruid ze met zout en peper.
Verkruimel de kaas in grove brokken, druk iets plat en leg over de tomaten. Gril 3-5 minuten tot de kaas goudbruin is en bubbelt. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak een dressing van olijfolie, azijn, organo en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sla over de borden. Leg op elk bord 3 tomatenhelften, besprenkel alles met de dressing en garneer met bieslook/peterselie.
Je kunt dit gerecht verder verfijnen door in plaats van bieslook en/of peterselie, gebakken salie te serveren. Verhit hiervoor in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie op matig tot hoog vuur. Bak de blaadjes voorzichtig roerend krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Wil je weten welke kazen vegetarisch gestremd zijn, kijk dan hier.
Veel kookplezier en eet smakelijk!