Salade van gemarineerde, geroosterde paprika’s
Ingrediënten
4 el olijfolie
4 el (witte wijn)azijn
4 tl paprikapoeder
2 tl vloeibare honing
100 g feta
2 rode paprika
2 gele paprika
2 groene paprika
Zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In kom olie, azijn, paprikapoeder, honing, zout en peper tot dressing roeren.
Paprika onder hete grill ca. 15 minuten verhitten tot schil zwartgeblakerd is. Af en toe draaien. Paprika op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Met scherp mesje schil van de paprika trekken. Paprika halveren, zaadjes verwijderen en in lengte in ca. 1,5 cm brede repen snijden. Paprika door dressing scheppen en ca. 1 uur laten staan.
Paprika met dressing op platte schaal scheppen. Feta er boven verkruimelen en smullen maar!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/