Salade van witte kool, wortelen en appel

Een lekkere frisse salade die in handomdraai te maken is. Deze koolsalade is het hele jaar door te maken en is ideaal als voedzame lunch maar ook heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.

Vegacadamy tip Lisanne:
Maak wat handgemaakte friet of bak wat aardappeltjes om het een volwaardige maaltijd te maken. Ook lekker om walnoten als topping voor toe te voegen.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

1/4 witte kool
3 wortelen
1 appel
2 eetl rozijnen
yoghurt
1 el citroensap
1 el dille
2 tl komijn
1 teentje knoflook
peper en zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten.

Rasp de wortelen en meng met het citroensap, kruid met peper, zout, en knoflook. Voeg daarbij de geschilde in blokjes gesneden appel.
Meng door de yoghurt de dille en komijn, hoeveelheid naar smaak. Snij nu de witte kool zeer fijn, besprenkel deze met een beetje wijnazijn. Laat dit alles minimaal een half uurtje rusten, vermeng dan alles.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie Lisanne Koopmans
https://www.kijkomtezien.wordpress.com

Bekijk ook deze recepten