Een heerlijke en lichte salade voor de lunch of voor bij een zomers hoofdgerecht. Een echte smaaksensatie door de verschillende componenten, de friszure sinaasappel, romige avocado, zoete ui en de dressing die het afmaakt.
Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
Ingrediënten
1 zoete ui (heeft vaak een witte schil)
1 handsinaasappel
1 avocado
1-2 trostomaat
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel peterselie
zout peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenSnijd de ui in dunne ringen. Schil de sinaasappel en snijd in dikke plakken. Ontvel de tomaten en snijd in vieren (verwijder het zaad), snijd in blokjes. Snijd de avocado in blokjes.
Meng olie met citroensap en gehakte peterselie, breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dressing door het mengsel van tomaat en avocado.
Schik de uienringen met de sinaasappelstukjes in het centrum van een schaal en schep het tomaat-avocadomengsel er losjes over of om heen. Verdeel de rest van de dressing over de salade.
Ik hoop dat je deze bijzondere salade binnenkort eens probeert en ik wens je nu al: eet smakelijk.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/