SALIEBEIGNETS & BLOEMKOOLSOEP VAN KOP TOT STAART

door Chefkok Marion Pluimes

Win een kookworkshop! Bekijk de video wat je hiervoor moet doen…

“Een zacht romige soep inclusief het blad van de bloemkool met een flinke lepel amandelpasta. Het gerecht is daardoor no waste en vol van smaak en voedingsstoffen. Ik werk graag met het hele product en laat vaak de de schil aan wortel, biet of aardappel gewoon zitten.
Vandaag maak ik ook de saliebeignets, een leuk werkje met een knapperig resultaat vol van aroma. Geschikt als voorgerecht of hartig hapje.”

– Marion Pluimes, chefkok Restaurant LOFF en initiatiefnemer De Groene Kookacademie

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

1 bloemkool inclusief bladeren
1 ui
100 gr wortel
sesamolie
2 eetlepel ras el hanout
1.5 ltr groentenbouillon
3 el amandelpasta
peper
zout
citroensap
20 salieblaadjes
5 eetl tomatentapenade
80-100 gr bloem
1 el lijnzaad
bakpoeder
koud bronwater
frituurolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 40 minuten

Soep

was de bloemkool en hak hem in stukken
schil en snipper de ui
was en rasp de wortel grof
verhit een soeppan en voeg de sesamolie toe zoveel dat de bodem bedekt is
bak hierin de ui en wortel lichtbruin en zacht, dit duurt even, zet het vuur niet te hoog
Voeg bloemkool en ras el hanout toe en bak 2 min. mee
voeg bouillon toe en kook met de deksel op de pan alles gaar
pureer de soep, voeg de amandelpasta toe en meng tot egale massa
voeg eventueel water of amandelpasta toe tot de juiste dikte
breng op smaak met peper, citroensap en zout
Garneer met fijngehakte amandel en peterselie-olie
SalieBeignets

controleer of de salieblaadjes schoon zijn
besmeer een blaadje met tapenade en leg een ander blaadje erop
de zachte kant aan de buitenkant
herhaal tot alle blaadjes besmeerd zijn
maak een beslag van bloem, water, peper en zout
verhit een laag olie van 2 cm
haal de salieblaadjes door het beslag en bak ze bruin in de olie
direct serveren

Bekijk ook deze recepten