Het kookboek ‘Asian Green’ was een van de twee winnende kookboeken van de LekkerVega Kookboekverkiezing 2021. Meer over dit kookboek onder het recept..
Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
Ingrediënten
1 el (koolzaad- of andere plantaardige) olie
2.5 cm verse gember, geraspt
200 g stevige tofu, uitgelekt en in blokjes van 1 cm gesneden
1 el donkere sojasaus
100 g verse shiitakes (kies kleine, zachte exemplaren uit met kleine hoedjes)
1 el tamari of zoutarme lichte sojasaus
1 tl geroosterde-sesamolie
sap van 1 citroen
snuf versgemalen zwarte peper
bosje bieslook, fijngehakt
handvol babyspinazie
snuf shichimi togarashi
1 avocado, geschild, ontpit en in plakken
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenVerhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de gember toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan de tofublokjes toe en roerbak ze 1 minuut.
Breng het geheel op smaak met de donkere sojasaus en ‘prak’ de tofublokjes met een lepel grof. Voeg de shiitakes in hun geheel toe en hussel alles 20 seconden door elkaar. Voeg dan de tamari of lichte sojasaus, geroosterde sesamolie, het citroensap en de zwarte peper toe. Roer door en bestrooi alles met de fijngehakte bieslook.
Verdeel de babyspinazieblaadjes over twee borden en schep de scrambled tofu erop. Strooi er tot slot nog wat shichimi togarashi over, garneer met de avocadoplakken en serveer meteen.
Lekker met (volkoren- of zilvervlies)rijst of (volkoren of boekweit)noedels.
De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu.
Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.
Reserveer dit nieuwe boek hier!