Een recept waar geen dier aan te pas komt en dus volledig plantaardig is. En toch makkelijk, snel klaar en lekkerrr…
Simpele Spinazie Kokos Curry
Ingrediënten
koolzaadolie
150 gram volkoren – of zilvervliesrijst
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 tomaat
2 el garam masala (kruidenmix)
400 gram spinazie
250 ml kokosmelk
50 gram (of meer) pinda’s
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minutenBereidingstijd 35 minuten
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Rooster ondertussen de pinda’s (goed voor je eiwit inname) in een pannetje kort.
Snijd ondertussen de sjalot fijn, de knoflook mag door de pers en de tomaat in blokjes.
Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de kruiden toe, bak een paar minuten mee en blus af met de kokosmelk. Laat een paar minuten pruttelen.
Zodra de rijst klaar is, voeg je de spinazie toe aan de kokosmelk tot het geslonken is.
Serveer gelijk met de rijst en strooi de geroosterde (gebroken) pinda’s er over heen.
Tips:
Toch iets dierlijks erbij?
Serveer een hardgekookt eitje erbij. Snijd door de helft, dat eet makkelijker.
Pinda's breken
Na het roosteren kan je de pinda's in een keukenmachine of in een vijzel even snel breken.
Je kunt de geroosterde pinda's ook op een snijplank leggen, een groot breed mes er plat overheen leggen en met je handpalm of vuist een klap op het vlakke gedeelte van het mes geven (natuurlijk wel de snijrand vermijden).
Gegarandeerd vega/n?
Etiketten lezen tijdens het boodschappen doen omdat je wilt weten of die kaas, pasta of snoepzak vega/n is? Kijk dan of het V-Label Keurmerk erop staat! Geen marketinglogo, maar een keurmerk dat de Vegetariërsbond exclusief voor Nederland na gedegen research afgeeft aan vegetarische en veganistische producten. Er liggen al ruim 2.500 gekeurde producten in de supermarktschappen, waarvan ongeveer de helft 100% vegan (plantaardig).