1. Falafelmengsel maken:
* Doe de kikkererwten, peterselie, knoflook, sjalotje, baksoda, citroensap, havermeel en kruiden in een keukenmachine.
* Pulseer kort tot een grof mengsel (niet te glad, anders vallen de falafels uit elkaar).
2. Falafels vormen:
* Voeg de olijfolie toe aan het mengsel en prak alles goed door elkaar met een vork.
* Vorm het mengsel met je handen tot kleine, platte rondjes.
3. Falafels bakken:
* Verhit een laag olijfolie in een koekenpan.
* Bak de falafels aan beide kanten goudbruin en knapperig (ongeveer 3-4 minuten per kant).
4. Bijgerechten klaarzetten
* Maak een dip met yoghurt en een scheutje citroensap en wat fijngehakte munt
* Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of koekenpan
* Snij de little gems of maak de kant en klare koolsla open
4. Serveren:
* Serveer de falafels warm met pitabroodjes, de frisse salade en de yoghurtdip.
Idee voor de volgende keer…Je kan kikkererwten ook zelf weken. Laat kikkererwten 6-8 uur weken en kook ze vervolgens in 1-1,5 uur gaar. Maar dan kan je het geen snelle falafel meer noemen.