Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de salie fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de gesneden pompoen en de helft van de salie toe en bak nog 3-4 minuten. Zet dan het vuur zacht.
Nu gaan we de gnocci bereiden. we kunnen het koken of bakken:
- Gnocci koken; Breng water aan de kook met een snuf zout en kook de gnocchi 2-3 minuten. Schep daarna de gnocchi uit de pan. Kookwater niet weggooien.
- Gnocci bakken: Je kan de gnocchi bereiden in een pan (of oven of Airfryer). Hierdoor worden ze knapperig van buiten, maar houden ze van binnen wel de lekkere kleverige structuur. Doe dit alleen als je maizena hebt voor de volgende stap/
Giet een kommetje kookvocht van de gnocci bij de pompoen en laat afgedekt 8-10 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is. Als je de gnocci gebakken hebt, kan je in deze stap gewoon water toevoegen met een kwart theelepel maizena.
Spoel de spinazie goed onder de kraan, laat uitlekken en snijd klein. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm de boterbonen en spinazie met de pompoen mee.
Verwarm de boter met limoenrasp en -sap en de overgebleven salie in een pan. Bak de voorgekookte gnocchi in deze salie-limoenboter. Doe de groente erbij en schep alles goed door elkaar.