Snelle Kikkererwten Salade

Afgelopen vrijdag was het veel te warm om te koken. Gelukkig had ik de ingrediënten voor mijn supersnelle kikkererwtensalade in huis. Het is eigenlijk te simpel om op te schrijven, maar zo lekker en zo voedzaam en helemaal plantaardig.

Sinds ik dit recept ruim tien jaar geleden leerde van mijn tante, heb ik er al eindeloos veel variaties op gemaakt. Vandaag houd ik het lekker simpel, met het ‘basisrecept’, maar voel je vrij om naar smaak ingrediënten toe te voegen zoals bijvoorbeeld knoflook, ui, olijven, verse basilicum, avocado, een scheutje azijn, komkommer, pasta, couscous. Maar niet alles tegelijk, want: less is more!

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

220g kikkererwten uit pot
75g sla, gewassen. Ik gebruikte vrijdag veldsla, maar rucola is ook erg lekker
150g tomaatjes. Het lekkerst vind ik een zoete soort zoals cherrytomaatjes
3el olijfolie
Zout en peper naar smaak

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Laat de kikkererwten uitlekken. Ik vind het zelf wel zo lekker om ze even af te spoelen met water tot ze stoppen met schuimen, maar dat hoeft niet.

Was en snijd je tomaatjes. Als je cherrytomaatjes hebt, kunnen ze door de helft. Bij grotere tomaten kan je ze in grove blokjes snijden.

Tip: als je tomaten een beetje bitter zijn, warm ze even op in de pan, dan worden ze zachter en zoeter van smaak

Meng alle ingrediënten in een kom, of doe het gewoon direct op je bord. Waarom niet? Scheelt weer afwassen.

Klaar!

UIT HET KOOKBOEK

Tip: Deze salade is ook heel lekker met een stuk (geroosterd) brood 

Bekijk ook deze recepten