Spaanse aardappelomelet

Een heerlijke luchtige tortilla voor elk moment van de dag. In Spanje wordt het vaak bij het ontbijt gegeten of als tapas. Ook leuk voor een feestje om uit te delen.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

300 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 stuks uien, (fijn) gesneden
4 stuks eieren
verse peterselie
2 teentjes knoflook, geperst of in dunne plakjes gesneden
zout en peper
olijfolie

Deel dit recept

Tip

Als je dit gerecht voor meer dan 2 personen maakt, gebruik dan meerdere koekenpannen. De aardappelomelet wordt dan beter gaar.

Bereiding

Kook de aardappelblokjes vijf minuten voor.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui glazig en voeg dan de aardappelblokjes toe. Verwarm op een zacht vuur zo’n 5 minuten, af en toe roeren.
Klop de eieren met zout en peper, een beetje peterselie en de knoflook in een kom los. Voeg het eimengsel toe in de pan. De aardappelen moeten bedekt zijn met het eimengsel, voeg eventueel meer ei toe.

Bak de tortilla gaar in een minuut of 10, draai dan voorzichtig om en laat nog 15 minuten garen. Voeg eventueel extra ingrediënten aan de tortilla toe.

Een prima manier om van restjes af te komen! Denk aan blokjes rode paprika, fijngehakte olijven, ringetjes prei of bosui. Serveer met (volkoren) stokbrood, aioli en een groene salade.

 

Styling & fotografie, Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/
https://instagram.com/kijkomtezien/

Bekijk ook deze recepten