Spaanse pizza

De hoeveelheden zijn voldoende voor een bakplaat. Het maïsmeel (géén maïzena) zorgt ervoor dat het deeg wat knapperig wordt. De combinatie van spinazie, pijnboompitten, rozijnen en munt wordt in Catalonië veel gebruikt. Deze manier van spinazie eten is bij veel kinderen geliefd. Bij volwassenen trouwens ook.

Voor veggiemama’s en veggiepapa’s hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

200 g gebuild meel
100 g maïsmeel
11 g gist
2 dl lauwwarm water
2 eetl. olie
500 g verse spinazie
1 ui
4 teentjes knoflook
40 g pijnboompitten
80 g rozijnen
3 eieren
1 takje munt
2 takjes peterselie
peper
zout
150 g oude kaas

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Maak een soepel deeg van meel, gist, water en olie. Laat dit 20 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Blancheer intussen de spinazie en laat deze goed uilekken.
Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon en pers deze.
Fruit de ui in olijfolie bruin en voeg de pijnboompitten toe. Pas op voor verbranden.

Laat de rozijnen even wellen.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit en bekleed een ingevette bakplaat (circa 40 x 40 cm) hiermee. Heb je een kleinere bakplaat, neem dan de helft van het deeg.

Rangschik de spinazie, het uimengsel en de rozijnen erop. Maak een mengsel van eieren, knoflook, munt, peterselie, peper en zout. Giet dit over de pizza. Rasp de kaas en strooi deze erover.

Bak de pizza in 15-20 minuten gaar.

Extra: vind je rozijnen bij een hartig gerecht niet lekker? Vervang ze door stukjes paprika of tomaat. Heb je geen munt bij de hand? Neem dan een extra takje peterselie.

De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Bekijk ook deze recepten