Bereidingstijd: tot 45 minuten
Maak een soepel deeg van meel, gist, water en olie. Laat dit 20 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Blancheer intussen de spinazie en laat deze goed uilekken.
Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon en pers deze.
Fruit de ui in olijfolie bruin en voeg de pijnboompitten toe. Pas op voor verbranden.
Laat de rozijnen even wellen.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit en bekleed een ingevette bakplaat (circa 40 x 40 cm) hiermee. Heb je een kleinere bakplaat, neem dan de helft van het deeg.
Rangschik de spinazie, het uimengsel en de rozijnen erop. Maak een mengsel van eieren, knoflook, munt, peterselie, peper en zout. Giet dit over de pizza. Rasp de kaas en strooi deze erover.
Bak de pizza in 15-20 minuten gaar.
Extra: vind je rozijnen bij een hartig gerecht niet lekker? Vervang ze door stukjes paprika of tomaat. Heb je geen munt bij de hand? Neem dan een extra takje peterselie.