SPAGHETTI MET AVOCADO EN CITROENRASP

Dit recept is onderdeel van de 7-daagse “Budget Challenge”(2024)
Meld je hier aan voor deze gratis challenge, en nodig vleeseters en flexitariërs in je familie, vrienden- en werkkring uit met je mee te doen…

‘Bij mij thuis is het avondmaal altijd een snelle maaltijd, maar wel vol smaak en rijk aan voedingsstoffen en dit is een goed voorbeeld. Ik gebruik liefst volkorenspaghetti omdat die heel goed combineert met avocado. Volkorenspaghetti zuigt echter meer olie op dan andere soorten en daarom moet u vlak voor het opdienen nog wat extra olie toevoegen.’ ~ Anna Jones (auteur)

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

zeezout en versgemalen zwarte peper
400 g gedroogde spaghetti naar keuze (ik gebruik volkorenpasta, maar rijst-, quinoa- of gewone spaghetti is ook goed)
olijfolie
4 eetl. kappertjes op pekel, grofgehakt
1 teen knoflook, gepeld, in flinterdunne plakjes
geraspte schil van 2 citroenen zonder waslaag, en sap van 1 citroen
de blaadjes van een bos basilicum
de blaadjes van een bos bladpeterselie
2 rijpe avocado’s

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenVul een grote pan met kokend water en doe er een flinke snuf zout in. Breng aan de kook en voeg als het water flink borrelt de spaghetti toe, kook hem in 8-10 minuten of volgens voorschrift op het pak volmaakt beetgaar.

Verhit een beetje olijfolie in een grote koekepan op laag vuur, doe de kappertjes en knoflook erin en bak ze rustig tot de randjes van de knoflook heel licht kleuren.

Neem de pan van het vuur en voeg de citroenrasp toe. Snipper de kruiden en doe ze in de pan. Halveer en ontpit de avocado’s, kerf het vruchtvlees met een scherp mes tot op de schil kruiselings in. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schillen, doe ze in de koekepan en roer alles door elkaar.

Schep een kop kookwater uit de pastapan, giet de pasta daarna af en doe hem met een scheut kookvocht en een royale scheut olijfolie in de koekepan. Breng opsmaak met zout, peper en citroensap. Schep de pasta op borden en eet op uw schoot.

 

Bekijk ook deze recepten