fbpx

Spicy Vegan Noedelsoep met Kikkerwten

Spicy Vegan Noedelsoep uit het nieuwe kookboek ‘Asian Green‘ door Ching-He Huang. Dit is de winnende titel -categorie buitenlandse boeken- van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!

De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.

De smaken in deze soep zijn geïnspireerd op de bekende noedelbouillons met rundvlees. Voor deze makkelijke voedzame maaltijd heb ik umamirijke tomaten, soja en rettich gebruikt. Kortom, heerlijk comfortfood voor een koude winteravond!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

200 g gedroogde platte udonnoedels
1 tl geroosterde-sesamolie
120 g baby-paksoi
vers gehakte koriander, voor de garnering
4 grote tenen knoflook, gepeld en licht geplet
2.5 cm verse gember, in drie stukjes
3 sjalotjes, gepeld
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
170 g wortels, in plakjes van 2.5 cm
150 g grote tomaten, in vieren
200 g rettich, in stukjes van 2.5 cm
2 stuks steranijs
flinke snuf zeezoutvlokken
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
1 el donkere sojasaus
1 el tamari of zoutarme lichte sojasaus
1 el chilibonenpasta

Deel dit recept

Bereiding

SPICY VEGAN NOEDELSOEP MET KIKKERERWTEN maak je zo:

Breng 1 liter water in een grote pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg alle ingrediënten van de bouillon toe en laat afgedekt 30 minuten sudderen.

Breng 5 minuten voordat de bouillon klaar is een grote pan met water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze af onder koud stromend water en roer de geroosterde-sesamolie erdoor – om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Zet opzij.

Breng intussen 600 milliliter water in een grote pan aan de kook. Voeg de stronkjes babypaksoi toe en blancheer ze 5 seconden. Giet ze af en dompel ze even onder in ijswater om de kleur te behouden. Zet opzij.

Voor het serveren: verdeel de noedels over twee grote kommen en giet er 3-4 soeplepels van de bouillon en groenten over. Voeg aan beide kommen 1-2 stukjes geblancheerde paksoi toe en garneer het geheel met verse koriander. Serveer meteen.

UIT HET KOOKBOEK zo ziet het kookboek Asian Green eruit, met daarin het vegan recept SPICY VEGAN NOEDELSOEP MET KIKKERERWTEN
zo ziet het kookboek Asian Green eruit, met daarin het vegan recept SPICY VEGAN NOEDELSOEP MET KIKKERERWTEN

De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.  ~ Marielle Lubbers

Bekijk ook deze recepten