De Indiase keuken: zo veel groenten, zo veel kruiden en specerijen – en je hebt er niet veel voor nodig. Nou ja, natuurlijk wel veel groenten en een goed gevulde la met kruiden en specerijen. Heb jij dat nou ook? Al die mysterieuze potjes met rijke kleuren, poeders, zaadjes, geuren… Ze roepen gewoon: eet mij, doe iets met mij! Ha, en ik zeg altijd dat ik kook zonder pakjes, zakjes en potjes. Maar dan heb ik het natuurlijk niet over mijn kruidenpotjes. Groenten, kruiden en specerijen bevatten alles wat we nodig hebben. Vlees, vis, zuivel, tarwe, mais, suiker zijn in vergelijking hiermee saai wat betreft de voedingswaarde en qua smaak zijn ze natuurlijk ook niet in de run voor de hoofdprijs.
Spinazie-komijnraita India
Ingrediënten
1 el olie
1 teen knoflook
2 tl komijnzaad
100 gram spinazieblaadjes
200 gram Griekse yoghurt
mild paprikapoeder
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur. Roerbak de in dunne plakjes gesneden knoflook, komijn en spinazie 1 à 2 minuten tot de knoflook zacht wordt en de spinazie begint te slinken. Schep in een kom, roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het paprikapoeder en serveer bij een curry.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/