Spinazie omelet met avocado en cottage cheese

Heerlijk snel recept voor vegetariërs.  Want zeg nou zelf; spinazie en avocado en cottage cheese. Dat zijn lekkere ingrediënten. Voor vegans is dit recept minder geschikt. Want voor ei en cottage cheese zijn geen dieren gedood. Maar ze zijn niet plantaardig. Lees hier het verschil tussen een vegetariër en een veganist.

Wil je volledig plantaardig eten, en toch een omelet maken… lees dan deze tips over ei-vervangers.

Voedingswaarde per portie 
Eiwitten: 25 g
Vetten: 25 g
Koolhydraten: 5 g
Vezels: 7 g
Calorieën: 360 kcal

Prima gerecht voor sporters dus ook!

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

Per omelet:

  • 2 eieren
  • 200 g verse spinazie
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g cottage cheese
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 tl lijnzaad (optioneel)
  • 1 el lijnzaadolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook, ter garnering

Deel dit recept

Tip: Voor een extra knapperige textuur en een boost van omega-3 vetzuren kun je een extra theelepel lijnzaad bovenop de omelet strooien net voor het serveren.

Bereiding

Voor 1 omelet:

  1. Klop 2 eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit 1 el lijnzaad in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden rode ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de verse spinazie (200 gram) toe aan de pan en bak tot deze geslonken is, ongeveer 2-3 minuten. Haal de spinazie uit de pan en zet apart.
  4. Giet het losgeklopte ei in de pan en verdeel het gelijkmatig. Laat het ei rustig bakken tot het begint te stollen aan de randen.
  5. Voeg de cottage cheese en verkruimelde feta toe aan één helft van de omelet. Verdeel de geslonken spinazie over dezelfde helft.
  6. Vouw de omelet dubbel en bak nog 2-3 minuten, tot de kaas is gesmolten en de omelet volledig gaar is.
  7. Serveer de omelet op een bord en garneer met plakjes avocado en verse bieslook.