Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 25 g
Vetten: 25 g
Koolhydraten: 5 g
Vezels: 7 g
Calorieën: 360 kcal
Spinazie omelet met avocado en cottage cheese
Ingrediënten
Per omelet:
- 2 eieren
- 200 g verse spinazie
- 1 avocado, in plakjes
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g cottage cheese
- 100 g feta, verkruimeld
- 1 tl lijnzaad (optioneel)
- 1 el lijnzaadolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook, ter garnering
Bereiding
Voor 1 omelet:
- Klop 2 eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 1 el lijnzaad in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden rode ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de verse spinazie (200 gram) toe aan de pan en bak tot deze geslonken is, ongeveer 2-3 minuten. Haal de spinazie uit de pan en zet apart.
- Giet het losgeklopte ei in de pan en verdeel het gelijkmatig. Laat het ei rustig bakken tot het begint te stollen aan de randen.
- Voeg de cottage cheese en verkruimelde feta toe aan één helft van de omelet. Verdeel de geslonken spinazie over dezelfde helft.
- Vouw de omelet dubbel en bak nog 2-3 minuten, tot de kaas is gesmolten en de omelet volledig gaar is.
- Serveer de omelet op een bord en garneer met plakjes avocado en verse bieslook.