Spinazie zoete aardappel, pompoenschotel
Ingrediënten
scheut olijfolie
1 zoete aardappel
2 uien
3 teen knoflook
2 tomaten
0.5 pompoen
1 groen pepertje
1 cm gember
spinazie
Ca 350 ml water
1-2 tl komijn
snuf chilipoeder
zout en peper
citroensap
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd de groenten in dobbelstenen en hak de gember, knoflook en het pepertje fijn.
Verhit een scheut olie in een flinke koekenpan of een grote soeppan met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg zeer fijn gesneden knoflook, gember en pepertje toe en bak even mee. Voeg de komijn toe en de zoete aardappel- en pompoenstukjes. Blus af met water en laat zachtjes gaar sudderen. Voeg aan het einde van de gaartijd de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Breng goed op smaak met zout en peper en evt. ook een scheut citroensap.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/