Spiralli van Courgette met zeekraal en basilicum
Ingrediënten
2 courgettes
5 el olijfolie
1-2 teen knoflook
1 citroen
evt. 200 g zeekraal
zout en peper
veel basilicum
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd met de spiralli-snijder of een juliennesnijder lange sliertjes van de courgettes.
Was de zeekraal en blancheer heel kort in kokend water, giet af , laat schrikken in ijskoud water en giet weer af.
Maak van de basilicum, knoflook, olie, zout, peper en het citroensap (evt. citroenrasp) een lekkere dressing. Doe de courgettesliertjes op een mooie presenteerschaal samen met de zeekraal.
Giet de dressing pas zeer kort van tevoren over de courgette en de zeekraal. (Het zuur uit de dressing doet de courgettes namelijk enorm slinken en dat is jammer – zowel voor het volume als het mondgevoel.)
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/