Spoon Away The Hurt Chocolate Mousse

Tired of all that cruelty-filled food? We hebben iets lekkers voor je: deze Spoon Away The Hurt Chocolate Mousse van Emma Herngreen aka Funky.Vegan! Met weinig het ultieme bereiken, it’s a gift! En kijk ‘s in de kookvideo wat dat aquafaba doet…!

Tip:
Emma ‘vet’ de kom en de mixer even in met wat citroensap, zodat het écht schoon is en de aquafaba niet blijft plakken!

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

400 gr vegan pure chocolade
400 gr (blik voorgekookte) kikkererwten (mét vocht = aquafaba)
400 ml vegan slagroom om op te kloppen (bijv. van Alpro)
100 gr witte basterdsuiker

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten1) Smelt de chocolade au bain-marie.
2) Klop de aquafaba (kikkererwtenvocht) met een mixer tot een schuim met stijve, witte pieken.
3) Klop in een ruime kom de slagroom met de suiker stijf.
4) Mix de gesmolten chocolade door de slagroom.
5) Spatel beetje bij beetje het aquafabaschuim door het mengsel.
6) Schep de mousse in de glaasjes of in jouw ene grote glas.
7) Rasp wat chocolade over de mousse.

En zó maak je het: Youtube video

UIT HET KOOKBOEK

Emma was eerder in de LekkerVega Kookshow te gast, waar ze dit hemelse dessert voor ons maakte.

 
Het recept kan je ook terugvinden in haar "Funky Vegan Bakboek" (dat overigens bol staat van vegan lekkers). 
Na dit kookboek bracht Emma ook "Handboek voor een Funky Vegan Lifestyle" uit. 

Pure, vegan chocolade
Er is bij supermarkten als Aldi, Plus, Jumbo en Albert Hein volop vegan chocolade (puur, 70% en meer) verkrijgbaar. Onze favoriet is natuurlijk dit V-Label gecertificeerde product van Hands-Off (verkrijgbaar bij AH en Jumbo).

Vegan slagroom
Onze favoriet is de op te kloppen, plantaardige slagroom van Alpro. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten en natuurlijk ook online. 
 

 

Bekijk ook deze recepten