Doe wat olie in de pan en bak de ui aan totdat hij glazig is.
Bak vervolgens de knoflook en peper erbij voor een paar minuten.
Ondertussen snijd je de paprika in kleine stukjes en voeg je die toe.
Verlaag het vuur.
Laat dit bakken voor 2-3 minuten en voeg vervolgens het gehakt en de (afgespoelde) bonen toe.
Mix daarna de taco-kruiden en zout er doorheen.
Na 1-2 minuten voeg je het bier toe. Dit maakt het veel smeuïger.
Verlaag het pitje en laat het sudderen voor 10-15 minuten.
Op het einde kan je er voor kiezen om citroensap en extra koriander toe te voegen.
Ondertussen maak je de guacamole. Plet de avocado’s samen met de citroensap.
Voeg vervolgens de gesneden ui, tomaat, rode peper, zout, peper en koriander naar smaak toe. (Lekker naughty, no?! )
In een opgewarmde pan warm je de maistortilla’s op totdat ze zacht zijn. Pas op dat ze niet aanbakken. Draai ze daarom regelmatig om en laat ze niet langer in de pan zitten dan voor 30 seconden.
Vul de tortilla’s met het vegan gehakt en maak het af met de guacamole, gesneden tomaat, mais en koriander.
Heb je wat meer tijd, kijk dan naar Fleur en haar recept in deze aflevering van de LekkerVega Kookshow op Youtube.
Minder tijd? Bekijk dan deze korte ‘Zo Maak je Het“-kookvideootje: