Street Tortilla’s met Naughty Guacamole & vegan gehakt
“Als ik iemand zou introduceren tot de vegan keuken, dan zou ik kiezen voor dit recept. Het is snel en simpel te bereiden, en wie houdt er nou niet van tortilla’s? Deze StreetTortilla’s met een verse maar naughty guacamole en vegan gehakt zijn het go-to gerecht van mijn vriend en ik, we maken het wekelijks voor elkaar.” – Fleur Droog
BEREIDINGSTIJD
< 30 minuten
GESCHIKT VOOR
2 personen
Ingrediënten
1 pakje vegan rulstukjes *
1 ui
2 teentjes knoflook
0.5 rode peper
1 rode paprika
160 gram (1 klein blik) kidneybonen
160 gram (1 klein blik) zwarte bonen
0.5 blikje bier (optioneel)
2-3 el taco-kruiden
koriander vers
zout & peper
1 pak maistortilla’s **
Voor de guacamole:
2 avocado’s
0.5 ui
0.5 rode peper
1 tomaat
0.5 limoen of citroen
koriander vers
zout & peper
Doe wat olie in de pan en bak de ui aan totdat hij glazig is.
Bak vervolgens de knoflook en peper erbij voor een paar minuten.
Ondertussen snijd je de paprika in kleine stukjes en voeg je die toe.
Verlaag het vuur.
Laat dit bakken voor 2-3 minuten en voeg vervolgens het gehakt en de (afgespoelde) bonen toe.
Mix daarna de taco-kruiden en zout er doorheen.
Na 1-2 minuten voeg je het bier toe. Dit maakt het veel smeuïger.
Verlaag het pitje en laat het sudderen voor 10-15 minuten.
Op het einde kan je er voor kiezen om citroensap en extra koriander toe te voegen.
Ondertussen maak je de guacamole. Plet de avocado’s samen met de citroensap.
Voeg vervolgens de gesneden ui, tomaat, rode peper, zout, peper en koriander naar smaak toe. (Lekker naughty, no?! )
In een opgewarmde pan warm je de maistortilla’s op totdat ze zacht zijn. Pas op dat ze niet aanbakken. Draai ze daarom regelmatig om en laat ze niet langer in de pan zitten dan voor 30 seconden.
Vul de tortilla’s met het vegan gehakt en maak het af met de guacamole, gesneden tomaat, mais en koriander.
Heb je wat meer tijd, kijk dan naar Fleur en haar recept in deze aflevering van de LekkerVega Kookshow op Youtube.
Minder tijd? Bekijk dan deze korte ‘Zo Maak je Het“-kookvideootje:
UIT HET KOOKBOEK
Fleur Droog was als ‘vegan influencer’ in 2019 te gast in de LekkerVega Kookshow. Samen met host Randy Hereman maakte ze bovenstaand recept.