Een heerlijk stoofpotje op basis van seitan en champignons. Lekker met wat rijst.
Deze stroganoff was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.
Stroganoff van champignon en seitan
Ingrediënten
2 uien
1 teentje knoflook
250 gr. kastanjechampignons
1 eetlepel vloeibare margarine
2 eetlepels tomatenpuree
150 gr. seitan of vegetarische roerbakstukjes of reepjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel mosterd
scheutje soja room
2 dl. groentebouillon (of 1 om 1 groentebouillon/rijstemelk)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenMaak de knoflook schoon. Snij de uien in kleine stukjes en de champignon in vieren.
Verwarm de margarine en fruit hierin de stukjes ui en het geperste teentje knoflook.
Snij de seitan in stukjes en bak deze een paar minuten mee. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee. Roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
Giet de groentebouillon er bij en breng dit aan de kook.
Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen. Roer er de soja room door en breng de Stroganoff op maak met wat peper.
Styling & fotografie: Lisanne Koopmans