Super SpruitjesSalade

Een super simpele salade die is ontstaan doordat ik erg hou van de afzonderlijke onderdelen en omdat ik de ingrediënten altijd in huis heb. Ik maak ‘m regelmatig in de herfst en de winter, meestal als lunch, maar soms ook als laat ontbijt of als beloning na het sporten.”
Enjoy & Do Good! Foodinspirator Jacinta

Vervang de spruitjes door witte kool of de halve spitskool die je over hebt van de Snelle Maandag Minestrone (recept staat in Jacinta’s kookboek De Snelle Vegetariër). Snijd de kool in ragfijne reepjes. Dit gaat het snelst met een goede rasp. Volg verder recept.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

3 eetl. gojibessen
250 gr spruitjes
80 gr zwarte olijven zonder pit
3 eetl. gepelde pistachenootjes of walnoten
3 eetl. olijfolie
3 eetl. walnoot- of andere notenolie
2 eetl. witte wijnazijn of witte balsamico-azijn
1 theel. Dijon-mosterd
1 eetl. goede kwaliteit bosvruchten- of frambozenconfiture
0.5 teentje knoflook uit de knijper
zeezout
vierseizoenen-peper uit de molen

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenDoe de gojibessen in een kommetje, overgiet ze met heet water en laat even staan. Kook de spruitjes in een laagje water in een paar minuten beetgaar, giet af en spoel na met koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe in een slakom of diepe schaal.

Klop in een ander kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette even goed door. Giet het water van de gojibessen af en strooi de bessen, olijven en pistachenootjes over de spruitjes. Giet de vinaigrette erover en serveer de salade lauwwarm.

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten