Een heerlijke cheesy pizza met sappige kerstomaatjes, tuinerwtjes en zachte, smeltende gorgonzola of magor.
Supersnelle Party Pizza
Ingrediënten
1 portie Jacinta’s Wonderdeeg
Cherrytomaatjes
Gorgonzola of magor kaas
Groene erwtjes (diepvries)
Geraspte kaas
125 g roomboter
150 ml water
1 el verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
325 g volkoren speltmeel
Flinke snuf zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de oven voor op 210 graden.
Maak eerst Jacinta’s Wonderdeeg:
Smelt in een ruime pan de boter met de kruiden, voeg het water toe en doe het meel met zout erbij. Roer dit met een vork even snel door; er vormt zich direct een mooie bal.
Vorm van het deeg 4 tot 8 ballen en leg op bakpapier. Rol ze uit tot ronde vormen (of rol helemaal uit tot je één plaatpizzabodem krijgt). Verdeel de rest van de ingrediënten over de pizza’s; zorg dat je eindigt met de geraspte kaas.
Bak de pizza’s in een kwartiertje knapperig en gaar
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram