TACO’S MET BUFFALO CAULIFLOWER WINGS

Van Lisa goes Vegan

Lisa Stel van Lisa goes Vegan houdt van taco’s en daarom maakt ze in de nieuwste kookshow dan natuurlijk taco’s en wel met buffalo cauliflower wings. De ster in dit recept is de gegrilde bloemkool. Dit recept is een voorproefje op Lisa’s volgende boek, de opvolger van Lisa goes Vegan, het beste vegan kookboek van 2017.

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

1 grote bloemkool of 2 kleintjes
125 ml plantaardige melk (ongezoet)
125 ml water
60 gram kikkererwtenmeel of havermeel (gemalen havermout)
Siracha saus, naar eigen smaak (vind je in het Oosterse schap)
Kruiden (0.5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 0.5 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, snufje chilipoeder)
4 taco’s (middelgrote formaat)
Bosje koriander
4 el sojayoghurt
3 bosuitjes
2 rijpe avocado’s
Zakje romaine sla

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Meng het meel, de melk, scheutje siracha saus en kruiden in een bak en haal de roosjes er 1 voor 1 door heen. Leg ze op een bakplaat en zet voor 30 minuten in de oven.
Prak ondertussen de avocado en snijd de koriander fijn. Meng met de soyayoghurt en gesneden bosuitjes.
Verwarm de taco’s in een koekenpan. Vul ze met wat romaine sla, de cauliflower wings en de avocado-koriander dressing en eventueel nog wat siracha saus en peper en zout. Eet smakelijk!

Bekijk ook deze recepten