LekkerVega ‘Culi’ Challenge
Dit recept is onderdeel van deze 7-daagse gratis veggie challenge. Schrijf je nu in.
Taco’s met chipotle-jackfruit
Ingrediënten
300 g jackfruit uit blik – afgespoeld en uitgelekt
1 el olie
200 g kidneybonen uit blik – afgespoeld en uitgelekt
8 kleine maistortilla’s
1 rode ui in ringen
0.5 bosje koriander ca. 10 g – alleen de blaadjes + grofgehakt
jalapeñopepers – potje (voor erbij)
tabasco (voor erbij)
2 el chipotlepasta
0.5 tl kaneelpoeder
0.5 tl komijnpoeder
zout
2 el olie
sap van 0.5 limoen
150 g cashewnoten – rauw & ongezouten
0.5 teentje knoflook
zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Meng de jackfruit goed door de marinade en zet afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
Week intussen voor de cashewcrème de cashewnoten ca. 30 minuten in 100 ml heet water. Doe de cashewnoten met het weekvocht en de knoflook in een blender of keukenmachine en maal tot een smeuïge en gladde crème. Breng op smaak met zout.
Verhit 1 el olie in een pan en bak er de gemarineerde jackfruit in 5 minuten rondom goudbruin in. Voeg de kidneybonen toe en bak nog 2 minuten verder. Verwarm de tortilla’s kort in een grillpan.
Bestrijk de tortilla’s met de cashewcrème. Schep er wat jackfruit met bonen op. Maak af met de rode ui, de koriander, de jalapeñopepers en een paar druppels tabasco.
Voedingsinformatie
Per portie: ca. 691 kcal
21 g eiwit | 36 g vet | 65 g koolhydraten
Foto’s & receptuur
Willem van Santen
De VegaSpecial
Deze vegetarische special van de Vegetariërsbond en Foodies is onmisbaar in iedere keuken! Of je nu gaat voor 7 dagen in de week vega(n) of af en toe een avondje plantaardig eet; in dit nummer vind je volop inspiratie. We koken met vleesvervangers als tofu, tempeh, seitan en jackfruit en brengen groenten naar een hoger plan in ons vegetarische weekmenu.
De VegaSpecial is nu te bestellen: