Taco’s met tempeh

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

250 gram tempeh
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
0.5 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel olie
250 gram gekookte zwarte bonen
100 gram gestoomde mais
1 avocado
sap van 1 limoen
peper naar smaak
100 gram tomaten
100 gram ijsbergsla
6 mais- of volkorentaco’s

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de oven voor op 200 ˚C.
Snijd de tempeh in blokjes. Doe de blokjes tempeh in een kom. Voeg de kruiden en olie toe en meng dit goed door elkaar.
Leg de blokjes tempeh op een bakplaat, die in de voorverwarmde oven en bak de tempeh 20 minuten.
Gebruik je bonen en mais uit een blik of pot? Doe deze in vergiet en spoel af met koud water. En verwarm ze eventueel nog even kort op.
Snijd de avocado in blokjes, besprenkel ze met de helft van het limoensap en breng op smaak met peper.
Snijd de tomaten en de ijsbergsla fijn.
Verwarm de taco’s kort in een koekenpan.
Voeg aan de tempeh de bonen, mais en stukjes tomaat toe en meng goed.
Beleg de taco’s met de ijsbergsla en schep daar bovenop het tempehmengsel. Garneer met de blokjes avocado en de rest van het limoensap.

Tip
Houd je niet van tempeh? Maak het gerecht dan met vegagehakt. Het gehakt bak je dan met kruiden in een koekenpan.

UIT HET KOOKBOEK

Vaker kiezen voor plantaardige gerechten is beter voor je gezondheid, onze aarde en voor het welzijn van dieren. Een win-win-winsituatie dus.

Er wordt zoveel geschreven over gezondheid en voeding. Het ene dieet belooft nog meer dan het andere. In die warboel raak je toch volledig de draad kwijt? Daarom is het goed om terug te gaan naar de basis. Gewoon gezond eten met als basis uitsluitend pure en plantaardige voeding.

Plantaardig en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. En dat wil Suzanne je met dit boek laten ervaren. Kortom: gezond eten is leuk, lekker en makkelijk!

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten