“Ik ken niemand die deze taco’s niet lekker vindt, en ik denk dat dit komt omdat ze qua smaak, textuur en voldoening zeer geslaagd zijn. Dit is waarschijnlijk mijn vaakste bereide late-avondmaal – het is snel klaar en heel erg lekker, en ik heb de meeste ingrediënten in voorraad, of ik haal ze snel bij de winkel op de hoek.
Als ik eerlijk ben, moet ik bekennen dat John dit meestal voor me maakt – hij
leerde het kennen tijdens een reis naar Nicaragua. Daar werden deze taco’s
geserveerd met de snelle chilisaus van blz. 342, die ze extra bijzonder maakt.
Maar als u haast hebt zijn ze zonder saus ook lekker.
Het lijkt misschien dat er veel ingrediënten nodig zijn en veel werk, maar het gaat heel snel, en alleen het verhitten van de bonen gebeurt op het fornuis. Als ik
zin heb in iets heel heilzaams, gebruik ik in plaats van de tortilla’s stevige
voorjaarskoolblad om alles in te verpakken. Soms strooi ik granaatappelpitten over de sla, voor nog meer knapperigheid.
Zwarte bonen hebben een geheim waar ik dol op ben: ze bezitten een
zeldzame combinatie van eiwitten en vezels. 200 gram zwarte bonen bevatten
evenveel eiwitten als een portie van 100 gram kip, en ze leveren driemaal
meer vezels dan broccoli. De bonen zijn bovendien rijk aan antioxidanten
die ook in andere paarse en scharlakenkleurige producten voorkomen, zoals bosbessen en druiven.” ~ Anna Jones, auteur