Tagliatelle van courgette en wortels met notensaus
Ingrediënten
100 gram gemengde noten
30 g zonnebloempitten
10 g chiazaad
10 g sesamzaad
60 ml olijfolie
20 g citroensap
5 zongedroogde tomaten
1 tl marjoraan
4 g peterselie
snufje zout en peper
handje pistachenoten
extra zongedroogde tomaten
1 courgette
2 winterwortel
zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenMaak eerst de notensaus:
Snijd de 5 zongedroogde tomaten in kleine stukken. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een vrij dikke saus. Breng goed op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra citroensap.
Was de courgette en maak de winterwortel schoon. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf zowel de courgette als de winterwortel in lange slierten. Breng een grote pan met water aan de kook voeg wat zout toe. Laat beide groenten hierin 1 – 2 minuten beetgaar koken.
Giet door een zeef af en laat even schrikken onder de koude kraan.
Serveer de groentetagliatelle met de saus en serveer met wat extra gehakte peterselie, een handje pistachenoten en wat extra zongedroogde tomaten (fijngesneden).
Variatietip Vegacademy:
De notensaus is een stevige dikke saus.Wil je liever een dunnere notensaus? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid olie en citroensap.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/
Styling & fotografie Lisanne Koopmans
https://www.kijkomtezien.wordpress.com