Tarte serpentine

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

200 g bloem
zout en peper
125 g + extra koude boter
3 eieren
1 groene courgette
1 gele courgette
1 aubergine
1 wortel
1 paarse wortel
1 paprika
200 g crème fraîche
5 takjes verse tijm
30 g gruyère of parmezaan
vershoudfolie
evt. mandoline

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Kneed de bloem met ½ tl zout, 125 g
boter in blokjes en 1 ei door elkaar. Voeg
geleidelijk een kleine hoeveelheid koud
water toe, tot je een bal kunt vormen van
het deeg. Wikkel de bal in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Maak de courgettes en de aubergine
schoon. Schrap de wortels en was ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en was de paprika. Snijd de groenten of schaaf ze op een mandoline in de lengte in dunne plakken. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Blancheer er de groenten ca. 5 seconden in. Giet af, spoel met koud water en dep de groenten goed droog. Bestrooi ze met zout en peper.

3. Vet een ronde ovenschaal (ca. 18 cm Ø) in met boter. Rol het deeg uit tot een cirkel (ca. 26 cm Ø) en bekleed de vorm ermee. Klop 2 eieren en de crème fraîche door elkaar. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Rasp de kaas. Kluts de kaas en de tijm door het eimengsel en breng het op smaak met zout en peper.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch:
200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de plakken groenten eventueel bij zodat ze goed in de schaal passen. Schik de plakken groenten afwisselend in de schaal. Leg ze eerst tegen de deegrand en werk naar binnen toe zodat je een spiraal krijgt. Schenk het eimengsel eroverheen. Bak de taart ca. 25 minuten in de oven.
30

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 30 min. + wachttijd
Per portie: ca. 724 kcal 19 g eiwit 48 g vet 50 g koolhydraten

Bestel de FOODIES hier!

Bekijk ook deze recepten