Tempehtortilla’s

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen
It's a wrap is een kookboek met recepten waarvan de basis groentewraps of tortilla's zijn

Ingrediënten

250 g tempeh
2 tenen knoflook
4 el ketjap manis
1 el sambal badjak
1 rode ui
200 g Chinese kool
100 g radijsjes
olijfolie
50 g pindakaas
50 ml kokosmelk
zout en peper
4 paprika-chilitortilla’s
100 g taugé

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Snijd de tempeh in plakken en
snijd de plakken in blokjes.
Plet de tenen knoflook en hak
grof. Meng de tempeh met de
knoflook, ketjap en sambal.
Laat minimaal 1 uur marineren.

2. Snijd de rode ui en de Chinese
kool in fijne reepjes, snijd de
radijsjes in plakjes.

3. Verhit een koekenpan met een
flinke scheut olijfolie en bak
de tempeh omscheppend in
5 minuten krokant. Voeg in de
laatste minuut de rode ui toe.

4. Verhit de pindakaas en de kokosmelk
in een steelpannetje.
Roer goed; zorg ervoor dat
het niet gaat koken. Breng op
smaak met zout en peper.

5. Verdeel de gebakken tempeh
over de tortilla’s en verdeel de
gesneden rauwe groenten en
de taugé erover. Lepel als laatste
de pindasaus erover. Rol de
tortilla’s op.

UIT HET KOOKBOEK It's a wrap is een kookboek met recepten waarvan de basis groentewraps of tortilla's zijn
It's a wrap is een kookboek met recepten waarvan de basis groentewraps of tortilla's zijn

Tortilla's en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de avondmaaltijd. Ze zijn gemakkelijk, snel en gezond.Heerlijk bij de avondmaaltijd, en ook als lunchgerechtje, snack of als borrelhap. In het kookboek It's a wrap vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid.Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal! In dit kookboek vind je volop originele vullingen voor je wrap, met extra aandacht voor groente. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven.

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten