TERIYAKI BOWL

uit het kookboek ‘Chinese Takeaway Veggie‘, van Kwoklyn Wan.

Van Bowls krijgen we nooit genoeg. Dit gezonde en makkelijke recept staat binnen 20 minuten op tafel. Maak het eenvoudig geheel vegan door de honing te vervangen door bijvoorbeeld agave-siroop.

Soms willen we alleen maar een grote kom liefde – iets eenvoudigs wat geen enorme berg afwas met zich meebrengt. Een berg lekkere groenten in een rijke, aromatische, fluweelzachte umami-zoete chilisaus, geserveerd op noedels of gestoomde rijst, is precies wat je nodig hebt op die moeilijke momenten.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

1 el plantaardige olie
1 ui, grofgesnipperd
1 tl geraspte knoflook
2 tl geraspte verse gemberwortel
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
1 courgette, in gehalveerde plakjes
60 g broccoli, in roosjes
6-8 babymaïskolven
1 middelgrote aubergine, in gehalveerde plakjes
125 ml lichte sojasaus
3 el lichte basterdsuiker
2 tl chilivlokken
1 el honing (veganistisch alternatief: agave- of ahornsiroop)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd 20 mins
Voor 2 personen

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom, roer goed en zet
apart.

Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook
en de gember toe en bak tot de aroma’s vrijkomen en de ui glazig is.
Voeg de rest van de groenten toe en roerbak 3 tot 4 minuten. Voeg
de saus toe, breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

Serveer op vers gestoomde rijst of noedels.

Bekijk ook deze recepten