TIPS:
1. Maak je eigen currypasta. Of verbreed in elk geval je horizon met de kleine potjes met groene of rode pasta op de afdeling de oosterse producten in de supermarkt. Dit levert uiteindelijk een heel gewone doorsnee curry op. Probeer je eigen currypasta te maken of neem een kant-en-klare variant uit de toko. Daar zijn pareltjes te vinden, volledig vrij van vis en andere dierlijke ingrediënten. Vergeet ook niet de currypasta in de koekenpan te bakken, want daardoor komen de smaken vrij.
2. Varieer de groenten naar smaak en seizoen. Probeer balans en variatie te creëren in zowel textuur als smaak door groenten toe te voegen die elkaar aanvullen.
3. Gebruik royale hoeveelheden verse kruiden en vergeet de limoen niet. Er is veel frisheid nodig om balans te krijgen in een Thaise curry. Verse koriander en limoen zijn een perfecte combinatie.
4. Dit is geen must, maar gebruik kaffirlimoenblaadjes als het maar even kan. Leg deze laurierblad-lookalikes de eerstvolgende keer dat je bij de toko bent in je mandje en gooi er een paar in je Thaise stoofpot. De bladeren hebben een friszure smaak, wat het gerecht heerlijk maakt.